Hrastov čips FO MT 1/1
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
NAMENA PROIZVODA: Čips za vino FO(francuski hrast), MT(medijum tostiran) su komadići francuskog hrasta za dobijanje aroma hrasta u vinu i rakiji, termički obrađeni na temperaturi 200°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije.
EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na hrastovinu.
DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Što se tiče rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom.Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme.
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.