Kvasac LALVIN QA23 100g za bela vina
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Selekcionisan je u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.