Širomer po Oechsle-u Duvančić
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Širomeri po Oechsle-u i po Babo-u služe tome da se već iz mošta ili šire prema očitanim vrednostima može predvideti količina alkohola u budućem vinu. Prema tim podacima, proizvođači vina, u mošt ili širu dodaju određenu količinu šećera, kako bi na kraju dobili željenu „jačinu“ vina. Širomer po Babo-u koristi se samo na ovim prostorima i ima nešto grublju skalu, dok većina zahtevnijih proizvođača vina koristi Širomer po Oechsle-u. Širomer po Oechsle-u merilo je koje pokazuje specifičnu težinu mošta, odnosno koliko je 1 litra mošta teža od 1 litre destilirane vode.
Ambalaža: blister ambalaža sa plastificiranim kartonskim uputstvom za upotrebu
Kat. broj: 1211
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.