Širomer po Oechsle-u + termometar Duvanćić
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pogledaj još
Pomoću širometra sa termometrom praktično i tačno merimo temperaturu mošti ili šire - prilikom merenja količine šećera u moštu. Termometar, prilikom merenja uranja duboko u mošt (širu) te pokazuje tačno temperaturu mošti - nezavisno od temperature okoline. Širomeri po Babo-u i po Oechsle-u služe tome da se već iz mošta ili šire prema očitanim vrijednostima može predvidjeti količina alkohola u budućem vinu. Prema tim podacima, proizvođači vina, u mošt ili širu dodaju određenu količinu šećera, kako bi na kraju dobili željenu „jačinu“ vina. Razlika u širometrima je u tome što Širomer po Babo-u ima puno grublju skalu, dok većina zahtevnijih proizvođača vina koristi Širomer po Oechsle-u. Širomer po Oechsle-u s termometrom možemo koristiti i za određivanje završetka vrenja voćne komine. Širometar je merač koji deluje na principu gustine tečnosti. Što je tečnost toplija, ona je ređa, te stoga širometar tone dublje. Hladnije tečnosti su gušće pa merač-širometar uranja pliće. Tečnost u termometru je na bazi alkohola i nije štetna za ljudsko zdravlje.
Ambalaža: Blister ambalaža sa plastifikovanim kartonskim uputstvom za upotrebu.
Kataloški broj: 1212
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.