objavljeno 18.04.2022

Lebosol program za vodeće ratarske useve




Lebosol Cereale Mix - stvoren za pšenicu!
_____________


Lebosol Cereale Mix je hranivo sa kompleksom mikroelemenata u idealnim odnosima neophodnih pšenici za stabillne prinose.

U uslovima hladnog proleća pšenica je već pretrpela oštećenja, a usvajanje hraniva je otežano. Najbrže usvajanje i prva pomoć biljkama je prihrana preko lista.

Lebosol Cereale Mix sadrži: 11,5% mangana (Mn), 4,9% ukupnog cinka (Zn), 1,6% bakra (Cu), 12,6% magnezijuma (Mg) i 1,7% azota u urea obliku. Zajedno sa biostimulatorom Megafol (smanjenje uticaja stresa od suše I mrazeva) predstavlja baš ono što je neophodno pšenici u ovom trenutku.

Ovaj kompleks mikroelemenata pozitivno utiče na produktivno bokorenje, otpornost na niže temperature, bolju fotosintetsku aktivnost i aktivira usvajanje azota.

Kompletna preporuka za narednu nedelju je sledeća: Meteor 10 g/ha + Orius 0,5 l/ha + Lebosol Cereale Mix 1 l/ha + Megafol 1l/ha



Lebosol PK Max - ima leka ako kukuruz pocrveni
_____________


U uslovima hladnog proleća , česta pojava koju proizvođači mogu da primete je da kukuruz dobije crvenu  do ljubičastu boju i delimično izgubi turgor. Ovo je posledica nemogućnosti usvajanja fosfora u hladnim vremenskim uslovima. Kukuruz je toploljubiva biljka, poreklom iz Meksika i niske temperature u početnim fazama rasta nisu nešto na šta je ova biljka genetski pripremljena. Kada dođe do ovakve pojave potrebno je obezbediti brzu injekciju fosfora kako bi kukuruz nastavio sa rastom.

Naša preporuka za ovakve situacije je novi prozvod 
Lebosol PK Max sadrži 23,8% fosfora (P) i 27,4% kalijuma (K) i koristi se u dozi od 5 l/ha.



Nedostatak fosfora u kukuruzu



Lebosol Mais Special - obezbedite stabilan prinos kukuruza
_____________


Kukuruz je usev koji se u našoj zemlji gaji na najvećim površinama i u današnjim uslovima donosi visoku dobit. Tehnologija je dobro poznata i osnovno đubrenje je najčešće u skladu sa potrebama useva.

Usled intenzivnog gajenja, smanjenja organske materije u zemljištu, velike površine predviđene za gajenje kukuruza imaju nižu pH vrednost zemljišta (kisela). U takvim uslovima pojava nedostatka cinka je česta a sam cink je mikroelement na čiji nedostatak je kukuruz veoma osetljiv. Simptomi su karakteristični: pojava žutih do belih traka duž mlađih listova i zaostajanje u porastu. Takođe dovoljna količina bora za oplodnju neophodna je za stabilan prinos.


Zašto primeniti Lebosol Mais Spezial?

• Podstiče sintezu proteina (prinos)
• Podstiče aktivnost hormona rasta auksina (porast)
• Prevazilaženje stresa u hladnim uslovima („žut kukuruz“)
• Deponovanje  bora za pospešivanje oplodnje
• Kvalitet polena
• Bolje podnošenje stresa tokom metličenja i svilanja u uslovima visokih temperatura



Nedostatak cinka u kukuruzu



Lebosol Mais Spezial sadrži: 7% bora (B) u obliku bor etanol amina , 5,7% ukupnog cinka (Zn), 7% azota (N) u urea obliku.

Preporuka: u fazi 4-6 listova kukuruza koristiti u dozi od 2 l/ha




Dodajte komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon provere.

Odaberi listu želja