Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.
Uloga kalcijuma u proizvodnji voća i povrća višestruko je značajna, potvrđena je od strane nauke o ishrani bilja i široko prihvaćena u praksi.
Usled nedostatka kalcijuma, kod plodova jabuke dolazi do pojave fizioloških oštećenja, kao što su gorke pege (Bitter spot), staklavost plodova (Watercore) i posmeđivanje pokožice i mesa plodova (Skin and flash browning).
Kod plodova koji nemaju dovoljno kalcijuma, češća je i pojava skladišnih bolesti (Gloesporium sp. gljiva koja uzrokuje gorke pege).
Cilj ishrane kalcijumom je postizanje visokog kvaliteta plodova, optimalne čvrstine, spremnih za čuvanje prema svim zahtevima tržišta.
Nauka kaže da se joni kalcijuma vezuju za pektine obrazujući stabilne veze, kao i za proteine i fosfolipide pomažući stabilizaciju ćelijskih zidova. Pored toga, kalcijum vrši inhibiciju enzima koji razlaže pektine, drugim rečima sprečava mekšanje plodova.
Calcium-Forte proizvod je nemačke kompanije Lebosol®, specijaliste za proizvodnju tečnih folijarnih đubriva i biostimulatora. Fokus je na kvalitetu proizvoda - od inovativnih formulacija preko izbora sirovina, do same ambalaže.
Lebosol® Calcium-Forte SC možete poručiti u našojj online prodavnici na linku CALCIUM-FORTE SC.
Dodajte komentar
Vaš komentar će biti objavljen nakon provere.