objavljeno 16.10.2024

Očuvajte zimnicu i sačuvajte zdravlje: Pouzdano rešenje za zaštitu od glodara




Miševi i pacovi su od sve veće opasnosti
_____________


Septembarske kiše i poplave donele su navalu miševa i pacova, koji sve više ulaze u naše domove. Poplave i natopljena polja naterali su glodare da u potrazi za hranom masovno ulaze u naše kuće, podrume i skladišta.

Stručnjaci upozoravaju da će se navala miševa i pacova u narednim mesecima dodatno pogoršati, što predstavlja ozbiljnu pretnju našoj zimnici, ali i zdravlju.

Stručnjaci predviđaju da će, zbog hladnijih i vlažnijih uslova u narednim mesecima, broj glodara dodatno porasti, stoga je ključno delovati odmah na početku.


Strah od prekomernog razmnožavanja je opravdan
_____________


Miševi i pacovi se izuzetno brzo razmnožavaju. Kućni miš već za 2-3 meseca obično ima od 5 do 15 mladih, a razmnožava se tokom cele godine.

Crni pacov postaje polno zreo za 3 - 5 meseci. Godišnje napravi 3 - 6 legla sa 6 - 8 mladih. Dakle, svaka ženka može imati gotovo 50 mladih, što je cela vojska koja će napasti nas, našu hranu, skladišta i štale.

Proračun pokazuje da, ako ima dovoljno hrane i ne brinemo o suzbijanju, pacovi se mogu razmnožiti od 10 jedinki, u roku od 36 meseci, do neverovatnih 482.508.800 jedinki.




Stroga kontrola glodara je neophodna
_____________


Kako bismo sprečili ulazak glodara u naše domove, ključno je da koristimo proverenu, efikasnu i temeljitu zaštitu. Pogrešan odabir mamaca može dovesti do još većih problema. Ako mamci nisu dovoljno efikasni ili ih ne koristimo na vreme, glodari se brzo razmnože i postaju još veća pretnja.

Samo korišćenjem kvalitetnih mamaca, koji su efikasni i privlačni glodarima, možemo sprečiti ovaj eksponencijalni rast populacije i zaštititi naše domove.

Zatvaranje svih pukotina i otvora, zaštita cevi i instalacija, postavljanje mreža na otvore, zatvaranje smeća i briga da hrana ne ostaje na otvorenom nužne su mere. No, nažalost, nisu dovoljne.

Ključno je pravilno koristiti mamce koji osiguravaju 100% efikasnost.




Ratimor - provereno i 100% pouzdano rešenje
_____________


Za borbu protiv miševa i pacova važno je odabrati pouzdane proizvode. Ratimor nudi vrhunske proizvode za suzbijanje miševa i pacova, a budući da je dostupan u 4 različita oblika, osigurava rešenje za svaku situaciju. Ovi rodenticidi rezultat su dugogodišnjih istraživanja i razvijeni su za maksimalnu efikasnost.

Jedan od najpreporučljivijih mamaca, posebno za zaštitu unutrašnjih prostora i skladišta, gde ima najviše hrane, jest Ratimor Meki mamac, koji se zbog svoje sveže i energetski bogate formule pokazuje znatno efikasnijim i privlačnijim od svih mamaca na tržištu.

Naime, miševi i pacovi traže visokokaloričnu i kvalitetnu hranu. Zbog pažljivo osmišljene i testirane formulacije različitih vrsta brašna, žitarica, masti i dodatih aroma radije će odabrati Ratimor nego vašu zimnicu.


Celokupnu ponudu brenda RATIMOR pogledajte na linku.


Kako osigurati efikasno suzbijanje?
_____________


Samo korišćenjem proverenih i kvalitetnih mamaca, poput proizvoda Ratimor, možemo sprečiti prekomerno razmnožavanje i zaštititi naš dom i zimnicu od uništenja. Prilikom korišćenja mamaca važno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila:

• Mamce postavljamo uz zidove, gde se glodari najčešće kreću. Zaštićeni se postavljaju na razdaljini od 2 do 5 metara, a ako nema puno glodara, efikasni su i na udaljenosti od 10 metara.

• Mamci uvek moraju biti zaštićeni od neželjenog konzumiranja drugih životinja i dece. Mogu se staviti u rodent boxove (koji se mogu napraviti od plastičnih kutija) i pričvrstiti kako ih glodari ne bi raznosili okolo.

• Pri postavljanju rodenticidnih mamaca uvek koristimo zaštitne rukavice.

• Postavljene mamce proveravamo otprilike svakih 4 dana i tako procenjujemo prisutnost glodara (da li su svi mamci pojedeni, malo ili uopšte nisu) te redovno pratimo broj postavljenih mamaca. Pojedene mamce zamenjujemo sve dok uočavamo znakove prisutnosti glodavaca.

• Ispravno odabran mamac deluje već nakon prvog unosa, a efekat se pokazuje nakon nekoliko dana. Kada glodar pojede mamac, aktivna supstanca deluje nekoliko dana, tako da ostali glodari u grupi ne shvataju da mamac predstavlja opasnost za njih.






Dodajte komentar

Vaš komentar će biti objavljen nakon provere.

Odaberi listu želja